Catalog Diatech

Catalog Maxon

Informaţii tehnice

Diamantul

Diamantul este cel mai tare material utilizabil pentru tăiere, şlefuire sau găurire. Discurile diamantate Diatech se confecţionează exclusiv din diamant sintetic, artificial, având caracteristici excelente de tăiere.

Segmentul

Segmentele lipite de corpul purtător, sunt din diferite metale pulverizate şi granule de diamant. În funcţie de domeniul de utilizare, segmentele se lipesc pe discul de oţel cu trei metode diferite:
 • sinterizare
 • sudare cu laser
 • lipire dură
Performanţa de tăiere nu depinde de modul de prindere a segmentelor, ci de calitatea diamantului şi a lipirii.
 

Forma segmentelor

În oferta noastră figurează mai multe tipuri de formă a segmentelor, care definesc calitatea suprafeţei prelucrate. Cu cât segmentarea este mai densă sau continuă, cu atât suprafaţa prelucrată este mai perfectă şi netedă. Sculele segmentate şi cu dinţi rari, cu o bună răcire, au o adâncime mare de tăiere în materiale moi 

Diamantare închisă, tăiş continuu

 • Suprafaţă de prelucrare foarte netedă
 • Pentru plăci speciale de placare (porcelan, ceramică)


Diamantare închisă, tăiş nutuit "turbo"

 • Suprafaţă netedă de prelucrare
 • Adâncime de tăiere mai mare
 • Tăierea mixtă a materiaălelor generale de construcţii


Segmentat, dantură densă "gaură cheie"

 • Suprafaţă de prelucrare netedă
 • Adâncime de tăiere mai mare
 • Pentru materiale dure


Segmente "turbo"

 • Toate avantajele discului segmentat şi turbo
 • Suprafaţă prelucrată netedă
 • Adâncime mare de tăiere
 • Pentru materiale dure


Segmentat, dantură rară "tăiere u"

 • Suprafaţă bună de prelucrare
 • Răcire foarte bună
 • Pentru materiale semidure şi moi


Lipirea granulelor de diamant

Pentru lipirea diamantului pe segmente, se utilizează un liant de fixare cu metal pulverizat. Amestecul de cristale de diamant şi matricele de prindere din metal pulverizat este presat cald în segmente. Prin adăugare de bronz sau cupru, se obţine o lipire moale, iar prin adăugare de carbamid de wolfram sau metal dur, se obţine o lipire tare. Felul lipirii se va alege totdeauna în funcţie de duritatea materialului care urmează a fi prelucrat, se necesită lipire tare pentru materialele abrazive, o lipire moale pentru materiale dure. 

Centrul din oţel

Segmentele sunt lipite de un disc din oţel de înaltă calitate. Centrul de oțel este produs cu mare precizie, are gaură în mijloc și, la anumite modele, tăieturi pe margine. Tăieturile (numite și găuri) asigură o răcire mai rapidă, deoarece permit circularea apei sau aerului între segmenţi.  Cele mai multe centre de disc sunt tratate și tensionate special, astfel încât să-i asigure discului stabilitatea necesară la viteze mari de rotație. Tensiunea potrivită îi permite discului o flexibilitate optimă în timpul tăierii.

Tăiere umedă şi uscată

Discurile pot fi utilizate pentru tăiere umedă sau uscată. Majoritatea discurilor diamantate Diatech, se recomandă pentru tăiere uscată, aceste discuri sunt supuse unei sarcini termice mari, dar cu maşini corespunzătoare se pot utiliza şi pentru tăiere umedă, cea ce oferă o durabilitate mai ridicată. 

 

I. MATERIALUL DE TĂIAT

Discurile diamantate Diatech oferă soluţii profesionale atât pentru tăierea materialelor de construcţii universale cât şi a celor mai pretenţioase.

Pentru a ajuta la alegerea soluţiei perfecte v-am pregătit o clasificăre clară a produselor după materiale de tăiat:

a. Beton dur cu armătură

Pentru tăierea betonului dur avem să vă oferim produse din fiecare gamă de calitate.

Incontestabil, cea mai bună alegere din punct de vedere profesional o constituie Onyx 3D.

Gepard ar fi soluţia mai economică, rămânând aproape la acelaşi nivel de raport preţ/calitate cu Onyx 3D. Aceste discuri fac faţă cu brio celor mai dure şi celor mai puternic armate betoane.

Pentru betoane cu mai puţină sau fără armătură recomandăm LE-Plus. Pentru tăiere ocazională, sau lucrări mai mici puteţi să alegeţi modelele TS sau LE.

Pentru maşinile de tăiat rosturi autopropulsate vă recomandăm un disc din gama noastră Road Beton.

b. Materiale de construcţii universale

Având în vedere faptul că discurile Diatech fac parte din categoria produselor profesionale, putem să vă anunţăm cu mândrie că oricare dintre astea pot fi folosite cu încredere în şantiere pentru tăierea materialelor ca ţigla, cărămida, porotherm,etc. Cel mai căutat pentru şantiere mai mari este LE-Plus iar pentru volum mai redus de tăiere LE şi TS.

c. Gresie şi faianţă

La această categorie de materiale avem un arsenal complet gata să depăşească aşteptările şi celor mai exigenţi profesionişti. Discurile Diatech au fost testate şi validate folosind cele mai tari materiale ceramice fabricate în Italia. Cel mai de succes disc pentru tăierea gresiei porţelanate este Gekko. Este ideal în special pentru mesele de tăiat cu răcire cu apă.

O adevărată inovaţie în domeniu, discul Python are tăişul special dezvoltat pentru a avea o răcire excelentă în timp ce produce cele mai drepte şi uniforme margini posibile la tăiere.

La categoria discurilor continue, SMX se poate numi marele clasic. Lângă faianţă şi gresie, se poate folosi cu succes şi la tăierea dalelor subţiri de marmură.

d. Piatra naturală, granit şi marmură

Deşi discurile diamantate Diatech au fost dezvoltate în primul rând pentru tăierea materialelor de construcţii, în ultimii ani şi-au câştigat o reputaţie bună şi în rândul profesioniştilor în prelucrarea pietrei, granitului şi a marmurei. Pentru piatra naturală cel mai performant este Onyx 3D, urmat de Gepard.

Având în vedere existenţa mai multor tipuri de granit pe piaţă, este greu de precizat discul cel mai adecvat. Noi recomandăm atât Gepard cât şi LE-Plus. Orice meseriaş îşi alege preferatul foarte repede, în funcţie de priorităţile sale. Pentru tăierea marmurei avem soluţia profesională prin discul Diamar.

e. Asfalt

Pentru tăierea asfaltului vă punem la dispoziţie discuri între 300 şi 450mm atât pentru maşini manuale cât şi autopropulsate. În gama Road Asfalt puteţi alege dintre cele trei nivele de performanţă: Standard, Plus şi Star. Dacă aveţi de tăiat asfalt cu strat de beton dedesubt, obţineţi cele mai optime rezultate folosind unul dintre modelele noastre speciale Combo Asfalt+Beton.

 


II. CALITATEA TĂIERII

În principiu calitatea tăierii depinde de forma segmentelor. La capitolul Informații tehnice/Forma segmentelor am enumerat principalele caracteristici al discurilor continuu, turbo şi segmentat, însă mai trebuie evidenţiate următoarele:

 • discurile diamantate cu tăiş continuu şi diamantare închisă produc margini drepte şi uniforme, astfel sunt ideale pentru tăierea estetică a suprafaţelor ceramice (gresie, faianţă).
 • Discul diamantat turbo are un avantaj faţă de discul segmentat, şi anume: turbo taie mai rapid, este mai eficient şi mai sigur în cazul unor contacte cu metale (armătură) în materialele tăiate.
 • in schimb discul segmentat produce o tăiere mai adâncă, răcire mai bună. Este de nelipsit la tăierea materialelor mai dure.III. CATEGORIA DE CALITATE A DISCULUI

În funcţie de anvergura lucrării, gradul de dificultate şi materialul care urmează a fi tăiat, ne putem decide asupra produselor de utilizare profesională sau de utilizare personală şi casnică. Produsele profesionale sunt caracterizate de tăiere rapidă, adâncime mare de tăiere, durabilitate ridicată, preţ mai ridicat de achiziţie, dar preţ mai avantajos pe o tăiere. Domeniul de folosire a produselor de utilizare personală sau casnică este mei redus în comparaţie cu cele profesionale, aşa cum indică şi denumirea categoriei, dar oferă o posibilitate excelentă şi economică pentru utilizarea la lucrări mai mici, reparaţii casnice.

Tel: +40 740-173163, +40 728-999998 | Fax: +40 371-1015041 | E-mail: comenzi@diatech.ro | © 2004-2015 DIATECH - Toate drepturile rezervate!